Bábovky jsem nikdy moc nepekl, ale v nějakém bazaru mi
padla do oka jedna forma, kterou jsem musel mít. Zde je tedy recept na vícezrnnou bábovku
s mletým mákem a datlemi, Také je
úplně bez cukru.
Maková bábovka s citronem
doba přípravy 110 minut
Budeme potřebovat:
100 g špaldové celozrnné
mouky
150 g pšeničné polohrubé
mouky
150 ml sójového mléka
1 hrst nasekaných datlí
70 g mletého máku
1 čl skořice
½ kypřícího prášku bez
fosfátů
1 čl jedlé sody
150 g kukuřičného sirupu
1 banán
1 citrón
1 pl hnědého lnu
2 pl olivového oleje
tuk a mouka na vysypání
formy
Návod:
- Len vsypeme do sklenice
a namočíme v 6 pl vlažné vody. Mouku prosijeme přes síto do větší
mísy, přidáme umletý mák, prášek do
pečiva, sodu, nasekané datle, citronovou kůru a skořici.
- Banán vložíme do mixeru,
přidáme sójové mléko, olej a umixujeme do jemna.
- Sirup vlijeme do mísy,
přidáme namočený len, šťávu z citronu a promícháme.
- Všechny tři složky
důkladně promícháme v míse, kde jsme měli mouku.
- Vlijeme do vysypané
formy a vložíme do předem na 170°C vyhřáté trouby.
- Po 15 minutách ztlumíme teplotu na 160°C a pečeme dohromady 50-60 minut. Špejlí zkoušíme - musí být suchá a čistá. Když se nám začne shora pálit, zakryjeme alobalem a dopečeme přikryté.
Žádné komentáře:
Okomentovat