Pages

středa 14. ledna 2015



Bábovky jsem nikdy moc nepekl, ale v nějakém bazaru mi padla do oka jedna forma, kterou jsem musel mít.  Zde je tedy recept na vícezrnnou bábovku s mletým mákem a  datlemi, Také je úplně bez cukru.

 Maková bábovka s citronem

doba přípravy 110 minut

Budeme potřebovat:
100 g špaldové celozrnné mouky
150 g pšeničné polohrubé mouky
150 ml sójového mléka
1 hrst nasekaných datlí
70 g mletého  máku
1 čl skořice
½ kypřícího prášku bez fosfátů
1 čl jedlé sody
150 g kukuřičného sirupu
1 banán
1 citrón
1 pl hnědého lnu
2 pl olivového oleje
tuk a mouka na vysypání formy


Návod:
  1. Len vsypeme do sklenice a namočíme v 6 pl vlažné vody. Mouku prosijeme přes síto do větší mísy, přidáme umletý mák,  prášek do pečiva, sodu, nasekané datle, citronovou kůru a skořici.
  2. Banán vložíme do mixeru, přidáme sójové mléko, olej a umixujeme do jemna.
  3. Sirup vlijeme do mísy, přidáme namočený len, šťávu z citronu a promícháme.
  4. Všechny tři složky důkladně promícháme v míse, kde jsme měli mouku.
  5. Vlijeme do vysypané formy a vložíme do předem na 170°C vyhřáté trouby.
  6. Po 15 minutách ztlumíme teplotu na 160°C a pečeme dohromady  50-60 minut.  Špejlí zkoušíme - musí být suchá a čistá. Když se nám začne shora pálit, zakryjeme alobalem a dopečeme přikryté.







Žádné komentáře:

Okomentovat