Toto je lehce
odlišná, ale zajímavá verze salátu s původním názvem Waldorf, tentokrát se
sójovým jogurtem a pekanovými ořechy
Salát z řapíkatého celeru s
hroznovým vínem a pekanovými ořechy
4 porce
doba přípravy 30 minut
Budeme potřebovat
pár stonků
řapíkatého celeru
1 mrkev
1 jablko
2 hrstky
červených hroznů
2 hrstky
zelených hroznů
(může být pouze jeden
z druhů)
1 hrst
pekanových ořechů
5 pl
sójového jogurtu
1 menší
lžíce hořčice
mořská sůl
Návod:
- Celer, mrkev a jablko nakrájíme na drobné nudličky, přidáme
rozčtvrcené hroznové víno a zlehka zamícháme.
- Přidáme nahrubo nasekané ořechy, jogurt, hořčici, mírně osolíme a celý
salát zamícháme.
Tip: Tradičně se salát podává na listovém salátě. Doplnit bychom
ho mohli rozinkami nebo nakrájenými sušenými datlemi.
Žádné komentáře:
Okomentovat