Smetanová
kukuřičná
polévka
5 porcí
doba přípravy 45 minut
Budeme potřebovat:
2 cibule
2 malé brambory
1 mrkev
4 pl olivového oleje
400 g mražené kukuřice (zrno)
1 čl tymiánu
1 pl wurzl
150 ml sójového mléka
1 dcl sójové smetany
petrželka
mořská sůl
Návod:
1.
Cibuli
nakrájíme na hrubší kostky a vložíme do hrnce s rozpáleným olejem. Osmažíme
do růžova, ke konci přidáme tymián, který také zlehka zasmažíme. Zalijeme 1,5 l
vody, vložíme na kostky nakrájený brambor, mrkev, wurzl a přivedeme k varu.
Můžeme použít i řapíkatý celer.
2.
Vaříme,
dokud brambory nezměknou, přidáme sójové mléko, 3/4 balení kukuřice a povaříme
několik dalších minut.
3.
Do
téměř hotové polévky vložíme natrhané lístky petrželky a rozmixujeme tyčovým mixérem
na jemný krém. Dle potřeby trochu rozředíme. Přidáme zbylou část kukuřice,
dosolíme a zjemníme smetanou.
Žádné komentáře:
Okomentovat