Pages

středa 27. března 2013


Cizrnový salát s římským kmínem
 a čerstvým koriandrem

Báječná vůně a chuť římského kmínu s kombinací cizrny, zeleniny a čerstvého koriandru v nevšedním sálátu.


4 porce
Doba přípravy 50minut

Budeme potřebovat:
400g cizrny
1ks rajče
5ks ředkviček
1ks zelené papriky
1ks červená cibule
Malý svazek čerstvého koriandru
1pl Římský kmín mlety
2pl Olivový olej
sůl


1. Den předem namočenou cizrnu důkladně propláchneme a vaříme v hrnci bez soli do měkka. Po uvaření propláchneme studenou vodou pro rychlejší vychladnutí.
2. Rajčata, okurku, papriku a cibuli nakrájíme na jemné kostičky, přidáme rozetřený česnek, sůl a cizrnu.
3. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka zpěníme římský kmín, který i s olejem po vychladnutí vlijeme do předem připravené mísy se zeleninou a cizrnou a 2/3 nasekaného koriandru. Vše důkladně promícháme a dochutíme dle chuti solí.
4. Na konec nasypeme do servírovací misky a posypeme zbylou dávkou koriandru.



Žádné komentáře:

Okomentovat