Cizrnový salát
s římským kmínem
a čerstvým koriandrem
Báječná vůně a chuť římského kmínu
s kombinací cizrny, zeleniny a čerstvého koriandru v nevšedním
sálátu.
Doba přípravy 50minut
Budeme potřebovat:
400g cizrny
1ks rajče
5ks ředkviček
1ks zelené papriky
1ks červená cibule
Malý svazek čerstvého
koriandru
1pl Římský kmín mlety
2pl Olivový olej
sůl
1. Den předem namočenou cizrnu důkladně propláchneme a vaříme v hrnci
bez soli do měkka. Po uvaření propláchneme studenou vodou pro rychlejší
vychladnutí.
2. Rajčata, okurku, papriku a cibuli nakrájíme na jemné kostičky, přidáme
rozetřený česnek, sůl a cizrnu.
3. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka zpěníme římský kmín, který i s olejem
po vychladnutí vlijeme do předem připravené mísy se zeleninou a cizrnou a 2/3
nasekaného koriandru. Vše důkladně promícháme a dochutíme dle chuti solí.
4. Na konec nasypeme do servírovací misky a posypeme zbylou dávkou
koriandru.
Žádné komentáře:
Okomentovat