Asijské rizoto
s mořskou řasou
Rychlé a chutné zeleninové rizotko z tříbarevné rýže
s mořskou řasou wakame a sójovou omáčkou.
4 porce
Doba
přípravy 50 minut
Budeme potřebovat:
400g tříbarevné rýže
50g mořské řasy wakame
1ks větší mrkve
1ks žluté papriky
1ks červené cibule
1čl koření 5 vůní
(asijská směs)
4pl sójové omáčky Tamari
jarní cibulka
1. Propláchnutou rýži zalijeme 2 a ½ násobným množství vody, přivedeme
k varu a vaříme na mírném ohni asi 35 minut. Nakonec odstavíme a necháme
dojít pod pokličkou.
2. Řasu namočíme na 15 minut, vaříme 15 minut od doby varu.
3. Na pánev s rozehřátým olejem vložíme nakrájenou cibuli a krátce
osmahneme. Přidáme na menší kostky nakrájenou mrkev, papriku, koření a opět
krátce osmažíme. Zalijeme omáčkou a krátce podusíme.
4. Na pánev přisypeme uvařenou rýži, nakrájenou řasu a vše důkladně
promícháme.
5. Můžeme ihned servírovat posypané nakrájenou jarní cibulkou.
Rady a tipy:
Rizoto můžeme obohatit brokolicí a sezamovými semínky.
Žádné komentáře:
Okomentovat