Polévka z pečené mrkve
s čerstvým koriandrem
Skvělé polévka, které dominuje dozlatova
upečená mrkev
s aromatickým dodatkem čerstvého
koriandru.
5 porcí
Budeme potřebovat:
2 menší cibule
4ks mrkve
3ks menší brambory
1pl tymiánu
2dcl rostlinného oleje
2-3pl polévkové směsi
svazek koriandru
2l vody
1. Oloupanou mrkev
nakrájíme na hrubé špalíky, polijeme částí oleje, posypeme tymiánem, pečlivě
promícháme a pečeme na plechu do zlatova (cca 30 minut) v troubě předem vyhřáté na 170º.
2. Nahrubo nakrájenou
cibuli osmažíme na oleji do růžova, zalijeme vodou, přidáme na kostky
nakrájenou bramboru, polévkovou směs a vaříme, dokud brambory důkladně
nezměknou.
3. Do polévky nasypeme
mrkev, plech po mrkvi zalijeme trochou vody, opláchneme a také nalijeme do
polévky (polévce to dodá lepší chuť).
4. Přidáme část koriandru
a rozmixujeme do jemného krému.
5. Nakonec přidáváme do
polévky opět nahrubo nasekaný koriandr.
Žádné komentáře:
Okomentovat