Dýňový koláč bez cukru
Nevšední koláč zcela bez cukru na celozrnném
korpusu s dýňovými semínky.
Co
budeme potřebovat:
Těsto:
125g palmového tuku
250g celozrnné mouky pšeničné hladké
12pl vlažné vody
hrst dýňových semen
Náplň:
800g dýně Hokaido
100g nastrouhaného tofu natural
8pl agávového sirupu
2ks hřebíčku
1čl skořice
2čl citronové kůry
700ml vody
3pl sušeného sójového nápoje
100g sójové šlehačky (není nutná)
Příprava
a zpracování těsta
1. Tuk si nastrouháme na hrubším struhadle do proseté mouky
a propracujeme spolu se semínky. Přidáme větší část vody a vypracujeme těsto,
dle potřeby vodu doléváme, ale dáváme pozor, aby se nelepilo.
2. Těsto vyválíme na tenčí plát, kterým překryjeme formu a
přečnívající zbytky odkrojíme. Formu s těstem vložíme do mrazáku a ponecháme až
do doby, kdy bude připravena náplň.
Náplň a dokončení
Dýni rozkrojíme, zbavíme jader a nakrájíme na kostky.
Dáme do většího hrnce s hřebíčkem, skořicí, zalijeme vodou a vaříme do
měkka asi 25minut. Necháme mírně zchladnout, přidáme tofu, sirup, kůru a
umixujeme do jemného krému. Nalijeme do připravené formy a na 175º pečeme
35minut. Necháme důkladně vychladnout, posypeme sušeným sójovým nápojem,
skořicí a dozdobíme šlehačkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat