Pages

neděle 30. listopadu 2014


Jedno z hlavních cukroví, které nesmí chybět na vánočním stole. Vzhledem připomínající linecké pečivo, v celozrnném provedení, s voňavými mandlemi a citronovou kůrou.

Vánoční vícezrnné cukroví



20 slepených kousků 

Budeme potřebovat:
  80 g špaldové celozrnné mouky jemné
80 g pšeničné hladké mouky
100 g mandlí
100 g tuku Provamel
2 čl. vanilkového prášku
1 lžička skořice
2 čl. nastrouhané kůry z BIO citronu/nebo pomeranče
30 g třtinového cukru
marmeláda na slepování pečiva

Návod:

    1.       Mandle si nameleme na jemno, vysypeme do mísy a přidáme zbytek surovin, ze kterých vypracujeme hladké těsto. Necháme zatuhnout v lednici nejlépe přes noc. /není však nutné/
2.       Těsto vyndáme z lednice, necháme povolit, vyválíme po částech na pomoučeném stole. /S těstem se pracuje obtížněji, než s běžným lineckým cukrovím kvůli použitým surovinám, chce to trochou trpělivost a hlavně moučit jak těsto, tak i váleček. Cukroví podebíráme hrubším nožem a opatrně přeneseme na plech s pečícím papíre/Pečte v předem na 170 °C vyhřáté asi 7 minut. Vše záleží na barvě, nesmí být příliš hnědé, po vyjmutí z trouby ještě trochu dojde.

3.       Zchladlé cukroví pomažeme na střed, malou vrstvou marmeládou a slepujeme.


Žádné komentáře:

Okomentovat