Jedno z hlavních cukroví,
které nesmí chybět na vánočním stole. Vzhledem připomínající linecké pečivo, v celozrnném
provedení, s voňavými mandlemi a citronovou kůrou.
Vánoční
vícezrnné cukroví
80 g pšeničné hladké mouky
100 g mandlí
100 g tuku Provamel
2 čl. vanilkového prášku
1 lžička skořice
2 čl. nastrouhané kůry z BIO citronu/nebo pomeranče
30 g třtinového cukru
marmeláda na slepování pečiva
Návod:
1.
Mandle si nameleme na jemno, vysypeme do
mísy a přidáme zbytek surovin, ze kterých vypracujeme hladké těsto. Necháme
zatuhnout v lednici nejlépe přes noc. /není však nutné/
2.
Těsto vyndáme z lednice, necháme
povolit, vyválíme po částech na pomoučeném stole. /S těstem se pracuje obtížněji, než s běžným lineckým
cukrovím kvůli použitým surovinám, chce to trochou trpělivost a hlavně moučit
jak těsto, tak i váleček. Cukroví podebíráme hrubším nožem a opatrně přeneseme
na plech s pečícím papíre/Pečte
v předem na 170 °C vyhřáté asi 7 minut. Vše záleží na barvě, nesmí být
příliš hnědé, po vyjmutí z trouby ještě trochu dojde.
3.
Zchladlé cukroví pomažeme na střed, malou
vrstvou marmeládou a slepujeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat