v podstatě jednoduchý recept asijského tipu
ve veganské verzi s fermentovanou sójou......
Tempeh po sečuánsku
4 porce
doba přípravy 45 minut
Budeme potřebovat:
1 balení uzeného tempehu
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 mrkev
250 g žampionů
200 g mražených zelených fazolek
200 g sterilovaných baby kukuřiček
jarní cibulka
1 čl sekaného česneku
2 pl čerstvého zázvoru na nudličky
1 čl perníkového koření
1 čl mletého koriandru
1 čl chilli (není nutné)
6 – 8 pl sójové omáčky
300 ml vody
1 pl kukuřičného škrobu
Návod:
1.
Do
rozpáleného oleje vložíme zázvor a česnek. Zprudka orestujeme. Přidáme na
nudličky nakrájené papriky, mrkev a restujeme asi 10 minut.
2.
Dále
přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony, tempeh na kostky, polovinu cibulky na
hrubší kousky, koření a opět krátce osmahneme. Zalijeme vodou, sójovou omáčkou,
přidáme fazolky, kukuřičky a přivedeme k varu.
3.
Zahustíme
škrobem rozmíchaným v trošce vlažné vody. Dle potřeby znovu dochutíme sójovou
omáčkou nebo solí. Na povrchu posypeme jarní cibulkou.
Rady a tipy:
Ø Podáváme s basmati rýží.Ø Do směsi můžeme přidat kešu oříšky nebo
arašídy.
Hm to vypadá krásně :) Musím vyzkoušet
OdpovědětVymazat