když prorazila žívá strava do Prahy,
ochutnal jsem několik
zajímavých ,,raw´´dortíků, od
různých dodavatelů nebo prodejců.
Pokusil jsem se
tedy o nějaké vlastní a řekl bych, že měly úspěch,
i když do toho až tak nevidím.
Nyní se vracím do
těchto dob a zavzpomínám na to, co z toho vzniklo.
Poslední dobou
se spíše řeší, či to raw opravdu je…
Matcha dortík
s kokosem, limetkou a mátou
10-12 porcí
Doba přípravy 50 minut
Tuhnutí několik hodin
Co budeme potřebovat:
Korpus:
130 g mandlí
4 pl nesířených rozinek
1 pl kokosového tuku
špetka skořice
Kokosová vrstva
150 g kešu oříšků
4 pl kokosového tuku
5 pl strouhaného kokosu
3 pl agáve sirupu
špetka soli
Zelená vrstva
250 g kešu oříšků
4 pl kokosového tuku
4-5 pl agáve sirupu
pár lístků máty
2-3 pl matcha čaje
1 limeta
špetka soli
- Všechny kešu
oříšky zalijeme vodou a necháme namočené do druhého dne.
- Suché suroviny
na korpus vložíme do mixéru, zalijeme ve vodní lázni rozpuštěným tukem a
rozmixujeme do hrubší hmoty. Vložíme na dno menší formy /já použil Ø15cm/
nejlépe vyložené pečícím papírem nebo folií.
- Suroviny na
druhou vrstvu opět umixujeme, postupujeme stejně jako u bodu 2. Jen by hmota
měla být co nejemnější.
- Kešu vložíme
opět do mixéru, přidáme šťávu a kůru z limetky, agáve, mátu, čaj,
sůl, zalijeme rozpuštěným tukem a opět rozmixujeme. Hmoty na sebe postupně
vrstvíme.
- Necháme ztuhnout
v lednici nejlépe přes noc, před krájením posypeme přes sítko sušeným
čajem. Krájíme nejlépe nožem namočeným v horké vodě.
více na FB profilu : https://www.facebook.com/pages/Greenwayfood
wow ani nedýchám jaká je to nádhera, to se mi líbí :)))) hmm smekám
OdpovědětVymazat