Pages

sobota 13. prosince 2014



tradiční perníčky netradičně…….
-tento recept je jedinečný tím, že sou perníky ihned měkké-



Špaldovo-pšeničné perníčky s chia semínky

                                                         

    Těsto asi na 50 perníčků

Budeme potřebovat:
150 g špaldové mouky celozrnné jemně mleté
150 g pšeničné mouky hladké
70 g třtinového hnědého cukru
100 g rostlinného tuku
2 pl chia semínek + 4 pl vody
½ banánu
1 pl perníkového koření
/může být i lžička zázvoru/
1 pl špaldového sirupu
/agáve, javorový atd./
1 pl melasy
1 čl jedlé sody
špetka soli
/1 bio citron+ moučkový cukr na zdobení/


1.  Do mísy dáme suché suroviny včetně koření, přidáme tuk, namočené chia semínka, sirup, melasu, rozmačkaný banán, sodu a kůru z citronu. Vypracujeme těsto a necháme do druhého dne odpočinout.


2.  Těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné perníčky, které pečeme na 170° C asi 7 minut. Perníčky je lepší udělat trošku vyšší (4-5 mm), zůstanou pak měkčí a postupem času v chladu pěkně změknou.


3.     Zdobíme cukrem rozmíchaným v citronové šťávě.¨



přeji krásné Vánoce …………………








Žádné komentáře:

Okomentovat