Další pokus o zdravější bábovku s mrkví, brusinkami,
citronovou kůrou nebo třeba chia semínky. Je trochu méně nadýchaná, ale nám všem chutnala.
Já říkám: konečně vláčná bábovka, která neuvízne
v krku ! J
Mrkvová bábovka
s brusinkami
Budeme potřebovat:
150 g pohankové mouky
150 g pšeničné polohrubé
mouky
200 ml sójového mléka
80 g sušených brusinek
2 větší mrkve / já měl po
oloupání 230 g/
1 čl skořice
½ kypřícího prášku bez
fosfátů
1 čl jedlé sody
100 g kukuřičného sirupu
1 vanilkový cukr
1 banán
1 citron
3 pl chia semínek
3 pl olivového oleje
tuk a mouka na vysypání
formy
Návod:
- Mouku prosijeme přes
síto do větší mísy, přidáme vanilkový cukr, skořici, chia, prášek do
pečiva, sodu, brusinky, citronovou kůru a zlehka promícháme.
- Banán vložíme do mixeru,
přidáme sójové mléko, olej, sirup a umixujeme do jemna.
- Mrkve nastrouháme na
jemném struhadle do misky.
- Všechny složky důkladně
promícháme v míse, kde jsme měli mouku.
- Vlijeme do vysypané
formy a vložíme do předem na 170°C vyhřáté trouby.
- Po 15 minutách ztlumíme
teplotu na 160°C a pečeme dohromady 50-60 minut. Špejlí zkoušíme - musí být suchá a čistá.
Když se nám začne shora pálit, zakryjeme alobalem a dopečeme přikryté.
Žádné komentáře:
Okomentovat