Pages

neděle 4. října 2015


Rychlý a velice jednoduchý vegan závin plný máku. Při mé edici švestkových receptů prostě nemůže chybět.

Makový závin se švestkami


doba přípravy 50 minut
6 - 8 porcí

Budeme potřebovat:
plát listového těsta cca 35 x 25 cm
10 ks větších švestek
200 g mletého máku
350 ml sójového mléka
4 pl hnědého třtinového cukru
1 čl mleté skořice

Návod:
  1. Sójové mléko vlijeme do hrnce, přidáme 3 lžíce cukru, skořici a přivedeme k varu. Odstavíme z plotny, vsypeme mák a necháme asi 15 minut nabobtnat.
  2. Mák rozprostřeme na střed těsta, a poklademe švestkami. Zlehka posypeme cukrem (viz obrázek). Strany těsta ohneme dovnitř, kraje zatěsníme prsty a závin dáme na plech s pečícím papírem spojem dolů. Kraje závinu opět umáčkneme vidličkou, aby náplň nevytékala.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C cca 25 minut, dokud těsto nezhnědne.

Můj tip:
Mimo sezonu přidáme do horkého mléka před mákem 200 g sušených švestek, je to vyzkoušené, funguje to a chutná skvěle! J



Žádné komentáře:

Okomentovat