Rychlý a velice
jednoduchý vegan závin plný máku. Při mé edici švestkových receptů prostě nemůže chybět.
Makový závin se švestkami
doba přípravy 50 minut
6 - 8 porcí
Budeme potřebovat:
plát listového těsta cca
35 x 25 cm
10 ks větších švestek
200 g mletého máku
350 ml sójového mléka
4 pl hnědého třtinového
cukru
1 čl mleté skořice
Návod:
- Sójové mléko
vlijeme do hrnce, přidáme 3 lžíce cukru, skořici a přivedeme k varu.
Odstavíme z plotny, vsypeme mák a necháme asi 15 minut nabobtnat.
- Mák
rozprostřeme na střed těsta, a poklademe švestkami. Zlehka posypeme cukrem
(viz obrázek). Strany těsta ohneme dovnitř, kraje zatěsníme prsty a závin
dáme na plech s pečícím papírem spojem dolů. Kraje závinu opět umáčkneme
vidličkou, aby náplň nevytékala.
- Pečeme ve
vyhřáté troubě na 170°C cca 25 minut, dokud těsto nezhnědne.
Můj tip:
Mimo sezonu přidáme do horkého mléka před mákem 200 g
sušených švestek, je to vyzkoušené, funguje to a chutná skvěle! J
Žádné komentáře:
Okomentovat