Pages

sobota 24. října 2015


Tapioka, neboli škrob hlízy manioku, se stává poslední rok hitem zdravé výživy. V minulosti jsem se s ní setkával v obchůdcích s asijským zbožím, ale nedávno dorazila také do prodejen zdravé výživy. Zde je návod, jak s ní naložit a pochutnat si tak na velice osvěžujícím a lahodném dezertu.



Tapiokový pudink s kokosem
a ovocným salátem s thajskou bazalkou


4-5 porcí
doba přípravy 30 minut

Budeme potřebovat:
150 g tapiokových perel
400 ml vody
400 ml kokosového mléka
2 pl strouhaného kokosu
javorový sirup
2 zralé kaki
2 zralé kiwi
kousek čerstvého ananasu
thajská bazalka /není nutné/

Návod
  1. Tapioku vložíme do hrnce, zalijeme vodou a mlékem a necháme nejméně 4 hodiny nabobtnat.
  2. Hrnec postavíme na plotnu, přidáme kokos a přivedeme k varu. Povaříme asi 10 minut.
  3. Polovinu pudinku odlijeme do misky a vmícháme do něj jedno rozmixované kaki na obarvení.
  4. Oba pudinky dosladíme sirupem dle vlastní chuti a necháme částečné vychladnout.
  5. Ovoce nakrájíme na malé kostičky a promícháme s bazalkou.
  6. Pudink vrstvíme do skleniček. Nahoře ozdobíme ovocem.
  7. V létě jíme vychlazené, v chladnějším období zvolíme pokojovou teplotu.




Můj tip :

Na povrchu můžeme posypat strouhaným kokosem.


Žádné komentáře:

Okomentovat