Tapioka, neboli škrob hlízy manioku, se stává poslední rok hitem zdravé
výživy. V minulosti jsem se s ní setkával v obchůdcích
s asijským zbožím, ale nedávno dorazila také do prodejen zdravé výživy.
Zde je návod, jak s ní naložit a pochutnat si tak na velice osvěžujícím a
lahodném dezertu.
Tapiokový pudink s kokosem
a ovocným salátem s thajskou bazalkou
4-5 porcí
doba přípravy 30 minut
Budeme potřebovat:
150 g tapiokových perel
400 ml vody
400 ml kokosového mléka
2 pl strouhaného kokosu
javorový sirup
2 zralé kaki
2 zralé kiwi
kousek čerstvého ananasu
thajská bazalka /není nutné/
Návod
- Tapioku
vložíme do hrnce, zalijeme vodou a mlékem a necháme nejméně 4 hodiny
nabobtnat.
- Hrnec postavíme
na plotnu, přidáme kokos a přivedeme k varu. Povaříme asi 10 minut.
- Polovinu
pudinku odlijeme do misky a vmícháme do něj jedno rozmixované kaki na
obarvení.
- Oba
pudinky dosladíme sirupem dle vlastní chuti a necháme částečné
vychladnout.
- Ovoce
nakrájíme na malé kostičky a promícháme s bazalkou.
- Pudink vrstvíme
do skleniček. Nahoře ozdobíme ovocem.
- V létě
jíme vychlazené, v chladnějším období zvolíme pokojovou teplotu.
Můj tip :
Na povrchu můžeme posypat strouhaným kokosem.
Žádné komentáře:
Okomentovat