Ostrá chuť k podzimu prostě nějak paří.
Pikantní kukuřičná polévka
s paprikami a čerstvým koriandrem
5 porcí
doba přípravy 60 minut
Budeme potřebovat:
2 větší cibule
3 větší barevné kapie
3 menší brambory
500 g kukuřice
3 pl sójové miso pasty
1-2 ks chilli papriček
1 pl mleté papriky
mořská sůl
malý svazek koriandru
1 ks kokosová smetana
Návod
- Ve větším
hrnci rozpálíme olej, na kterém do hněda osmahneme najemno nakrájenou
cibuli.
- Přidáme na
větší kostky nakrájené kapie, nasekané chilli papričky a restujeme, dokud
nezačnou hnědnout. Nakonec přidáme zázvor a papriku. Po krátkém restování
zalijeme 1,8 l vody, vložíme na kostky nakrájené brambory a osolíme.
Vaříme, dokud brambory nezačnou měknout.
- Vsypeme kukuřici,
přilijeme miso rozmíchané v trošce vody a krátce provaříme. Dochutíme dle potřeby solí.
- Do téměř
hotové polévky vložíme tyčový mixér a několikrát s ním v ní
zapulsujeme, dokud se nám patřičně nezahustí (polévka by neměla být úplně
rozmixovaná).
- Nakonec zjemníme kokosovou smetanou nebo mlékem. Vložíme nasekaný koriandr.
Žádné komentáře:
Okomentovat