Recept, kde nesmí chybět A m a r e t t o !!!
To je dezert italského původu v lehčí, ale především rostlinné
variantě.
Co je na něm jiného? Téměř každá surovina! Vyroben
je z tofu krému s banánem, obilné kávy nebo třeba kvalitních celozrnných
sušenek
Banánové TOFUMISU
6 skleniček
doba přípravy 30 minut
Budeme potřebovat:
500 g tofu natural
250 ml sójové smetany
1 větší banán
200 g celozrnných sušenek (Molenaartje)
8 pl likéru Amaretto
3 pl obilné kávy
6 pl hnědého třtinového cukru
Zdobení:
1 pl obilné kávy
70% čokoláda
trochu loupaných nesolených pistácií
Návod
- Do 2 dcl
hrnku vsypeme kávu, zalijeme do poloviny vroucí vodou. Přidáme likér,
osladíme dle potřeby a necháme trochu zchladnout. Káva musí být dostatečně
sladká!
- Do mixeru
vložíme tofu, smetanu, banán a cukr.
Umixujeme v jemný tofu krém.
- Naspod
sklenice dáme trochu tofu krému, sušenku a zalijeme 2 pl kávy. Necháme
vsáknout. Takto ještě 2x až 3x opakujeme (záleží na velikosti skleniček).
- Nahoře končíme
tofu krémem, který také polijeme kávou (necháme chvíli vsáknout). Přes jemné
sítko posypeme suchou kávou.
- Na povrchu
nazdobíme strouhanou čokoládou a sekanými pistáciemi.
Můj tip :
Polední dobou jsem si velice oblíbil obilnou kávu
produkovanou v polské firmě Grana http://www.grana.pl/
. Má výbornou chuť a některé z nich jsou dokonce bezlepkové. Dostupné ve
třech variantách a k zakoupení v prodejná Country Life! Nahraďte sušenky jáhlovými piškoty a celozrnný dezert je na světě!
Žádné komentáře:
Okomentovat