Fíkový Koláč
s mandlemi
Nevíte co s čerstvými fíky nebo
mandlovou moukou?
Zde je recept, který vám poradí jak tyto suroviny
využít.
Co
budeme potřebovat:
Těsto:
125g palmového tuku
150g mouky pšeničné hladké
100g celozrnné mouky pšeničné hladké
8-10pl vlažné vody
3pl hnědého cukru
špetka soli
1čl skořice
Náplň:
hrnek mandlové mouky
hrnek mouky pšeničné hladké
½ hrnku celozrnné mouky pšeničné hladké
1/2hrnku sušeného sójového mléka
1ks prášek do pečiva bez fosfátů
3pl hnědého cukru
1 vanilkový cukr
1čl skořice
hrnek sójového nápoje
4-5pl oleje
2 hrsti mandlí plátků
6-8ks čerstvých fíků
Hnědá cukr na posypání
Příprava
a zpracování těsta
1. Tuk si nastrouháme na hrubším struhadle do směsi mouky, a
propracujeme spolu s cukrem a skořicí.
Přidáme větší část vody a vypracujeme těsto, dle potřeby vodu doléváme,
ale dáváme pozor, aby se nelepilo.
2. Těsto vyválíme na tenčí plát, kterým překryjeme nízkou
formu a přečnívající zbytky odkrojíme. Formu s těstem vložíme do lednice a ponecháme
až do doby, kdy bude připravena náplň.
Náplň a
dokončení
Všechny sypké směsi vložíme do mísy a zamícháme. Přidáme sójový
nápoj, olej a důkladně promícháme. Tekuté těsto vlijeme do připravené formy. Oprané
a rozpůlené fíky klademe řezem nahoru do těsta. Nakonec posypeme fíky hnědým cukrem
a okolo mandlemi. Pečeme v předem na 170º vyhřáté troubě 20minut. Stáhneme
teplotu na 160º a dopečeme dalších 20minut.
Tip:
Podáváme s vychlazenou sójovou smetanou a šálkem
dobrého čaje.
Žádné komentáře:
Okomentovat