Tradiční arabský
salát trošku jinak.
Skvělá kombinace
se sušenými švestkami.
Tabouleh s pečenou paprikou
a sušenými švestkami
4 porce
Doba přípravy 30 minut.
Budeme potřebovat
200 g
pšeničného bulguru
½ okurky
1 červená
cibule
3 větší
červené papriky
1 balení
sušených švestek
1 čl tymiánu
svazek
petrželky
svazek máty
mořská sůl
olivový olej
citrón
Návod:
- Bulgur zalijeme 2 násobným množstvím vroucí vody, osolíme a necháme
pod pokličkou asi 20 minut dojít. Vysypeme do větší misky a necháme
důkladně vychladnout.
- Papriky nakrájíme na kostky, zakápneme olejem, osolíme, posypeme
tymiánem, promícháme a pečeme na 170° C asi 25 minut do zhnědnutí.
- Do bulguru přidáme najemno nakrájenou okurku, rozpůlené švestky,
vychladnuté papriky, čerstvě nasekané bylinky, zakápneme olejem a
citrónem, osolíme a promícháme.
- Servírujeme vychlazené.
Žádné komentáře:
Okomentovat