Pohankový salát s pečenou zeleninou a rukolou
Doba přípravy 40min
Tento výborný salát
se počítá do skupiny nejoblíbenějších pokrmů, které si velice rád připravuji a
mohu ho konzumovat kdykoliv, bez ohledu na to či je připraven jako salát ale
také za tepla jako vydatnou i když na druhou stranu lehkou přílohu.
Budeme pořebovat:
· 300g pohanka
loupaná/lámanka
· 1ks menší
cuketa
· 1ks menší
lilek
· 1ks
menších rajčátek
· 1ks žlutá
kapie
· 1ks
červená kapie
· Svazek
rukoly
· Olivový
olej
· Drcené
bylinky
· Pepř/pepř
Návod
Pohanku důkladně propláchneme a vaříme do měkka cca 20
minut, potom necháme dojít pod pokličkou. Při občasném promíchávání, necháme zchladnou
stranou. Papriky, lilek a cuketu nakrájíme na rovnoměrné kousky přelejeme částí
olivového oleje, důkladně promícháme a pečeme v rozehřáté troubě do poloměkka /lilek
je dobré péct zvlášť jelikož trvá o něco déle něž zbytek zeleniny/Jakmile tato
zelenina zchladne tak ji přimícháme do pohanky spolu s nakrájenými rajčaty a
dochutíme solí, pepřem či bylinkami dle vlastní chuti. Zlehka zastříkneme
olejem, přidáme nasekanou rukolu a důkladně promícháme.
Divily byste se, ale pochází z dálné Indie, kde se na
stůl dostala již ve středověku. Oblíbená je nejen pro svou lehkost u diabetiků
ale také proto, že neobsahuje lepek a je vyhledávaná při různých zdravotních
problémech. Obsahuje pro tělo velice důležitý rutin který pomáhá při problémech
s žilami a cholesterolem ale také hemeroidech či vysokým krevním tlakem.
Rypy a rady:
Salát lze obohatit jakýmkoliv sýrem či Tavenýrem aby
jsme ponechali jeho veganskou verzi. Můžeme dochutit taktéž octem balsamiko
nebo jeho hustší redukcí.
Žádné komentáře:
Okomentovat