neděle 23. listopadu 2014


Tento salát miluji, ani nevím jak ho charakterizovat.
Možná bych podotknul, že patří do kategorie ne příliš vábně vypadajících na fotce, každopádně je to skvost mezi saláty. 
Doporučuji vyzkoušet…
_____________________________________________




Salát z pečené kořenové zeleniny
s uzeným tempehem a hořčicí



5 porcí 
(vynahradí hlavní pokrm)
Doba přípravy 50 minut.


Budeme potřebovat
1 menší řepu /800g/
4 mrkve /400g/
1 malý celer /300g/
2 stonky řapíkatého celeru
1 ks uzeného tempehu
6 pl olivového oleje
1 pl provensálského koření
1-2 pl kremžské hořčice
hrstku sekané petrželky
mořská sůl

Návod:
  1. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na stejnoměrné kostky (cca 2x2cm).
  2. Nejprve na plech dáme řepu s mrkví, polijeme olejem, posypeme bylinkami a osolíme. Promícháme a pečeme v předem na 175° vyhřáté troubě asi 20 minut.
  3. Přidáme oba dva celery, na kostky nakrájený tempeh a opět pečeme asi 20 minut do úplného zhnědnutí (každý uzná sám, jak moc chce mít zeleninu propečenou). Během pečení občas zamícháme. Ke konci můžeme zlehka polít medem a pokud by se salát zdál příliš sladký, zakápneme citronem.
  4. Upečenou směs necháme důkladně vychladnout. Nakonec přimícháme hořčici a najemno nasekanou petrželku. Opět dochutíme solí. Můžeme posypat slunečnicí.

.




Žádné komentáře:

Okomentovat