Tento salát miluji, ani nevím
jak ho charakterizovat.
Možná bych podotknul, že patří
do kategorie ne příliš vábně vypadajících na fotce, každopádně je to skvost
mezi saláty.
Doporučuji vyzkoušet…
_____________________________________________
Salát z pečené kořenové
zeleniny
s uzeným tempehem a hořčicí
5 porcí
(vynahradí hlavní pokrm)
Doba přípravy 50 minut.
Budeme potřebovat
1 menší řepu /800g/
4 mrkve /400g/
1 malý celer /300g/
2 stonky řapíkatého celeru
1 ks uzeného tempehu
6 pl olivového oleje
1 pl provensálského koření
1-2 pl kremžské hořčice
hrstku sekané petrželky
mořská sůl
Návod:
- Zeleninu
oloupeme a nakrájíme na stejnoměrné kostky (cca 2x2cm).
- Nejprve na
plech dáme řepu s mrkví, polijeme olejem, posypeme bylinkami a
osolíme. Promícháme a pečeme v předem na 175° vyhřáté troubě asi 20 minut.
- Přidáme oba
dva celery, na kostky nakrájený tempeh a opět pečeme asi 20 minut do úplného
zhnědnutí (každý uzná sám, jak moc chce mít zeleninu propečenou). Během
pečení občas zamícháme. Ke konci můžeme zlehka polít medem a pokud by se
salát zdál příliš sladký, zakápneme citronem.
- Upečenou směs necháme
důkladně vychladnout. Nakonec přimícháme hořčici a najemno nasekanou
petrželku. Opět dochutíme solí. Můžeme posypat slunečnicí.
.
Žádné komentáře:
Okomentovat