Další varianta
raw zákusku z kešu oříšků a malin
Raw malinový cheesecake s kokosem
10-12 porcí
Doba přípravy 50 minut
Tuhnutí několik hodin
Co budeme potřebovat:
Korpus:
130 g mandlí
4 pl nesířených rozinek
1 pl kokosového tuku
Kokosová vrstva
150 g kešu oříšků
4 pl kokosového tuku
5 pl strouhaného kokosu
kůra z 1 citrónu
šťáva z ½ citrónu
3 pl agáve sirupu
1 citrón
špetka soli
malinová vrstva
250 g kešu oříšků
6 pl kokosového tuku
4-5 pl agáve sirupu
350g mražených malin
šťáva z ½ citrónu
5 pl šťávy z červené řepy /není
nutné/
špetka soli
- Všechny kešu
oříšky zalijeme vodou a necháme namočené do druhého dne.
- Suché suroviny
na korpus vložíme do mixéru, zalijeme ve vodní lázni rozpuštěným tukem a
rozmixujeme do hrubší hmoty. Vložíme na dno menší formy (já použil Ø15 cm),
nejlépe vyložené pečícím papírem nebo folií.
- Suroviny na
druhou vrstvu opět umixujeme, postupujeme stejně jako u bodu 2. Jen by hmota
měla být co nejjemnější.
- Kešu vložíme opět do mixéru, přidáme šťávu z citronu, agáve, povolené maliny bez vody, zalijeme rozpuštěným tukem a řepnou šťávou, opět rozmixujeme. Hmoty na sebe postupně vrstvíme.
vypadá báječně, ale bude těžké spočítat 350 malin :-)
OdpovědětVymazatchybička se vloudila, opraveno:-)
OdpovědětVymazat