Quinoový salát s avokádem
a
růžovým grepem
4porce
Doba přípravy 40min
Lehký, ale přitom vydatný
salát. Křupavá ořechová chuť quinoi spolu s avokádem a kombinací nahořklých
grepů překvapí leckterého labužníka.
Budeme potřebovat:
400g quinoa
1ks střední růžový grep
1 měkčí avokádo
1ks červené cibule
1ks žlutá paprika
1ks limetka
1pl nasekané petrželky
Mořská sůl
Olivový olej
Návod:
1.Quinou vaříme v osolené vodě do měkka po dobu asi 25min. Odstavíme
s plotny a necháme přikryté odležet. Po 15 min necháme v misce chladnout.
2. Suroviny pečlivě oloupeme. Grep, avokádo a papriku nakrájíme
na menší kostky a cibulku na nudličky. U grepu je důležité odkrojit co nejvíce
slupky, vyhneme se tak příliš hořké chuti.
3. Suroviny nasypeme do misky s quinoou, zastříkneme
olivovým olejem, limetkovou šťávou spolu s nastrouhanou kůrou. Osolíme,
přidáme petrželku a důkladně promícháme. Můžeme servírovat
Rapy a rady:
Do salátu lze přidat
další zeleninu, jako jsou třeba cherry rajčátka nebo čerstvou okurku. Pro
pestrost a zvýšení nutriční hodnoty bych doporučil posypat balkánským sýrem
nebo kozím žervé.
Žádné komentáře:
Okomentovat