Pages

neděle 22. března 2015


Kapustu zná asi každý dušenou s bramborem.
Poslední dobou mám pocit, že kamkoliv kapustu přidám, nikdy tím nic nezkazím. Tentokrát skvěle zafungovala v kombinaci s celozrnnými těstovinami, pečenou dýní Hokaido a báječnými sušenými rajčátky. Těstoviny zdatně doplňují piniové oříšky a vůně bylinek,
vše samozřejmě na olivovém oleji.


Těstoviny s dýní, kapustou a sušenými rajčátky


4-5 porcí
Doba přípravy 45 minut

Budeme potřebovat:
200 g celozrnných penne
½ dýně Hokaido
300 g kapusty /zelené listy nejlépe/
50 g sušených rajčat
2 malé červené cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
1 čl provensálských bylinek
sušené oregano
čerstvá bazalka
sůl

Návod:
1.     Dýni nakrájíme na menší kostky, zastříkneme olejem, posypeme provensálskými bylinkami a pečeme v předem na 170°C vyhřáté troubě asi 20 minut do zhnědnutí.
2.     Rajčata vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou.
3.     Těstoviny vložíme do vroucí vody a vaříme asi 6 minut. Poté necháme i s vodou v hrnci dojít. /Doba vaření však záleží na druhu těstovin./
4.     Cibuli nakrájenou na měsíčky vložíme na pánev s rozehřátým olejem a krátce orestujeme. Po chvíli přidáme na plátky nakrájený česnek, opět krátce orestujeme. Nakonec vložíme na kostky nakrájenou kapustu, kterou taktéž na oleji chvíli osmažíme.
5.     Podlijeme vodou z máčení rajčat a chvíli podusíme. Namočená rajčata nakrájíme na menší kousky, přidáme na pánev spolu s upečenou dýní a osolíme. Přidáme oregano, těstoviny, nasekanou bazalku a vše promícháme.
6.     Posypeme piniovými oříšky, které můžeme předem opražit na pánvi.



 Z bazalky, česneku, oleje a piniových oříšků můžeme udělat pesto, které nakonec vmícháme do těstovin. Do základu můžeme také přidat kousek nasekané chilli papričky.





Žádné komentáře:

Okomentovat