Kapustu zná asi každý dušenou
s bramborem.
Poslední dobou mám pocit, že kamkoliv kapustu
přidám, nikdy tím nic nezkazím. Tentokrát skvěle zafungovala v kombinaci
s celozrnnými těstovinami, pečenou dýní Hokaido a báječnými sušenými
rajčátky. Těstoviny zdatně doplňují piniové oříšky a vůně bylinek,
vše samozřejmě na olivovém oleji.
Těstoviny s dýní,
kapustou a sušenými rajčátky
4-5 porcí
Doba přípravy 45 minut
Budeme potřebovat:
200 g celozrnných penne
½ dýně Hokaido
300 g kapusty /zelené listy nejlépe/
50 g sušených rajčat
2 malé červené cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
1 čl provensálských bylinek
sušené oregano
čerstvá bazalka
sůl
Návod:
1.
Dýni
nakrájíme na menší kostky, zastříkneme olejem, posypeme provensálskými
bylinkami a pečeme v předem na 170°C vyhřáté troubě asi 20 minut do zhnědnutí.
2.
Rajčata
vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou.
3.
Těstoviny
vložíme do vroucí vody a vaříme asi 6 minut. Poté necháme i s vodou
v hrnci dojít. /Doba vaření však
záleží na druhu těstovin./
4.
Cibuli
nakrájenou na měsíčky vložíme na pánev s rozehřátým olejem a krátce
orestujeme. Po chvíli přidáme na plátky nakrájený česnek, opět krátce
orestujeme. Nakonec vložíme na kostky nakrájenou kapustu, kterou taktéž na
oleji chvíli osmažíme.
5.
Podlijeme
vodou z máčení rajčat a chvíli podusíme. Namočená rajčata nakrájíme na
menší kousky, přidáme na pánev spolu s upečenou dýní a osolíme. Přidáme
oregano, těstoviny, nasekanou bazalku a vše promícháme.
6.
Posypeme
piniovými oříšky, které můžeme předem opražit na pánvi.
Z bazalky, česneku, oleje a piniových
oříšků můžeme udělat pesto, které nakonec vmícháme do těstovin. Do základu
můžeme také přidat kousek nasekané chilli papričky.
Žádné komentáře:
Okomentovat