Něco pro milovníky
citronových zákusků.
Snadný cheesecake
z tofu na celozrnném korpusu.
Citronový tofu cheesecake
Doba přípravy 60 minut
Doba tuhnutí 2 hodiny
Budeme potřebovat:
200 g celozrnných
sušenek
150g rostlinného tuku/ já použil provamel/
650 g tofu natural
(hedvábné nejlépe)
250ml sójové smetany
100ml sójového mléka
3 citrony
3 – 4 pl ovocného cukru
Návod:
- Sušenky
rozdrtíme na jemno (nejlépe
v mixéru), zalijeme rozpuštěným tukem a zamícháme. Vsypeme do
formy s pečícím papírem a vytvarujeme přes celé dno a do okrajů. (na okraje je dobré použít sklenici). Vložíme na chvíli do lednice
ztuhnout.
- Tofu se
smetanou a mlékem vložíme do mixéru, přidáme kůru a šťávu z citrónů, cukr a
umixujeme do jemného krému. Přemístíme do připravené formy a zarovnáme po
okraje sušenkového korpusu.
- Pečeme
v předem na 170°C vyhřáté troubě 10 minut a potom na 150°C 15-20
minut dokud povrch nezhnědne. Necháme důkladně vychladnout v lednici,
nejméně 2 hodiny.
dobry den a to mlieko? kam?
OdpovědětVymazatjde to do toho krému, opraveno...
OdpovědětVymazat