sobota 7. března 2015


Něco pro milovníky citronových zákusků.
Snadný cheesecake z tofu na celozrnném korpusu.

Citronový tofu cheesecake


Doba přípravy 60 minut
Doba tuhnutí 2 hodiny

Budeme potřebovat:
200 g celozrnných sušenek
150g rostlinného tuku/ já použil provamel/
650 g tofu natural (hedvábné nejlépe)
250ml sójové smetany
100ml sójového mléka
3 citrony
3 – 4 pl ovocného cukru


Návod:
  1. Sušenky rozdrtíme na jemno (nejlépe v mixéru), zalijeme rozpuštěným tukem a zamícháme. Vsypeme do formy s pečícím papírem a vytvarujeme přes celé dno a do okrajů. (na okraje je dobré použít sklenici). Vložíme na chvíli do lednice ztuhnout.
  2. Tofu se smetanou a mlékem vložíme do mixéru, přidáme kůru a šťávu z citrónů, cukr a umixujeme do jemného krému. Přemístíme do připravené formy a zarovnáme po okraje sušenkového korpusu.
  3. Pečeme v předem na 170°C vyhřáté troubě 10 minut a potom na 150°C 15-20 minut dokud povrch nezhnědne. Necháme důkladně vychladnout v lednici, nejméně 2 hodiny.


2 komentáře: