Jarní křupavý
salátek
Salát ze špaldového kernota s mungo
klíčky a ředkvičkami
bude
skvělým zdrojem vitamínů při detoxikaci.
4porce
Doba
přípravy 40minut
Budeme potřebovat:
500g špaldové kernoto
svazek ředkviček
balíček mungo klíčků
hrnek zrna kukuřice
1ks mrkev
pažitka
olivový olej
sůl
Návod:
1. Kernoto propláchneme, zalijeme 2 násobným množství vody, přivedeme
k varu a vaříme
10-15minut do měkka. Propláchneme v sítku studenou vodou, důkladně
scedíme a vložíme do větší misky.
2. Přidáme na kostky nakrájenou mrkev, na čtvrtky ředkvičky, mungo, kukuřici
a na jemno nakrájenou pažitku. Zakápneme olejem, dochutíme solí a důkladně
promícháme. Ihned podáváme posypané pažitkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat