Pages

pátek 9. října 2015


Fíky jsem zkoušel vždy v buchtách, a tak mě napadlo, udělat je na slano. Vznikl z toho tento svěží recept. Mimochodem, fíky stále seženete v akci za skvělou cenu !

Čerstvé fíky
plněné quinoou s mátou


20 malých půlek fíku
doba přípravy 45 minut

Budeme potřebovat:
80 g quinoi
½ žluté kapie
malý svazek máty
1 čl římského kmínu
3 pl olivového oleje
2 pl sirupu agáve
1 limetka
mořská sůl
10 ks čerstvých fíků


Návod:
1.     Quinou vsypeme do malého hrnce, zalijeme 4 dcl vlažné vody, osolíme a přivedeme k varu.
2.     Potom vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Občas zamícháme. Odstavíme z plotny a necháme dalších 15-20 minut dojít pod pokličkou. (Já jsem v receptu smíchal natural quinou s červenou. Červená se může vařit o chvilku déle, ale míchání s jinou není na škodu, je to vyzkoušené.) Uvařenou quinou vsypeme do misky a necháme vychladnout.
3.     Ke quinoi přidáme najemno nakrájenou papriku, nasekanou mátu, římský kmín, olej, sirup, zastříkneme limetkou, osolíme a zlehka promícháme.
4.     Fíky rozkrojíme na půl, část vnitřku vydloubneme lžičkou /viz obrázek/, který přidáme do salátu. Směs zamícháme a plníme s ní fíky.
5.     Vhodné jako předkrm nebo svěží svačinka.


Směs, kterou jsme plnili fíky, může také fungovat jako skvělý salát, přidejte třeba cherry rajčátka nebo rukolu a je to!











Žádné komentáře:

Okomentovat