Navštívil jsem Japonskou prodejnu v Dejvicích a zaujali mě zde pšeničné
nudle Udon. Oprášil jsem osvědčený recept naší restaurace, který jde vždy na dračku.
Nudle Udon
s hlívou ústřičnou
a rajčaty
4 porce
doba přípravy 50 minut
Budeme potřebovat:
250 g nudlí Udon
400 g očištěné hlívy ústřičné /zbavené stonku/
1 větší cibule
2 lodyhy řapíkatého celeru
70 g sušených rajčat
250 g drcených rajčat
5 pl sójové omáčky Tamari
1 chilli paprička
3 stroužky česneku
½ čl perníkového koření
1 pl hnědého cukru
4 lžíce sezamového oleje /muže být jiný/
sezam / jarní cibulka
Návod:
1.
Nudle
vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 12 minut. Scedíme a propláchneme
studenou vodou. Sušená rajčata dáme do sklenice a zalijeme 2 dcl horké vody.
2.
Ve
větší pánvi (nejlépe wok) rozpálíme olej, vložíme nahrubo nakrájenou cibulku,
kterou krátce zasmahneme. Přidáme nahrubo nakrájený celer a opět zasmahneme do
hněda.
3.
Přisypeme
najemno nakrájenou chilli papričku, plátky česneku a hlívu. Po několika
minutách restování přidáme koření.
4.
Zalijeme
vodou ze sušených rajčátek, sójovou omáčkou, přidáme na kousky nakrájená sušená
rajčata, cukr a krátce povaříme. Nakonec vlijeme rajčata, která také pár minut
podusíme.
5.
Nakonec
vmícháme nudle, a jarní cibulku.
6.
Na
talíři můžeme opět posypat cibulkou nebo sezamem.
Žádné komentáře:
Okomentovat