Fíky jsem zkoušel vždy v buchtách, a tak mě napadlo, udělat je na
slano. Vznikl z toho tento svěží recept. Mimochodem, fíky stále seženete v akci za skvělou cenu !
Čerstvé fíky
plněné quinoou s mátou
20 malých půlek fíku
doba přípravy 45 minut
Budeme potřebovat:
80 g quinoi
½ žluté kapie
malý svazek máty
1 čl římského kmínu
3 pl olivového oleje
2 pl sirupu agáve
1 limetka
mořská sůl
10 ks čerstvých fíků
Návod:
1.
Quinou
vsypeme do malého hrnce, zalijeme 4 dcl vlažné vody, osolíme a přivedeme
k varu.
2.
Potom
vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Občas zamícháme. Odstavíme z plotny a
necháme dalších 15-20 minut dojít pod pokličkou. (Já jsem v receptu
smíchal natural quinou s červenou. Červená se může vařit o chvilku déle,
ale míchání s jinou není na škodu, je to vyzkoušené.) Uvařenou quinou
vsypeme do misky a necháme vychladnout.
3.
Ke
quinoi přidáme najemno nakrájenou papriku, nasekanou mátu, římský kmín, olej,
sirup, zastříkneme limetkou, osolíme a zlehka promícháme.
4.
Fíky
rozkrojíme na půl, část vnitřku vydloubneme lžičkou /viz obrázek/, který
přidáme do salátu. Směs zamícháme a plníme s ní fíky.
5.
Vhodné
jako předkrm nebo svěží svačinka.
Směs, kterou jsme
plnili fíky, může také fungovat jako skvělý salát, přidejte třeba cherry
rajčátka nebo rukolu a je to!
Žádné komentáře:
Okomentovat