Že se pohanka za každou cenu nemusí vařit, nejspíš každý
jen tak netuší.
Zde je jednoduchý návod, jak si udělat pomazánku, ve
které je zachována spousta živin.
Pomazánka z máčené pohanky
a slunečnice se sušenými rajčátky
1 větší polévková miska pomazánky
doba máčení 12 hodin
doba přípravy 10 minut
Budeme potřebovat:
200 g pohanky lámanky
100 g slunečnice
100 g sušených rajčat
1 čl sezamové pasty tahini
1 pl hořčice
1 malý stroužek česneku
2 pl citrónové šťávy
malý svazek oregana
1 dcl olivového oleje
1 čl mořské soli
mletá sladká paprika
Návod
- Pohanku se
slunečnicí dáme do misky a necháme v lednici namočené nejméně 12
hodin. Rajčata dáme odděleně také namočit.
- Druhý den
pohanku a slunečnici důkladně propláchneme. Vložíme do mixeru spolu se
všemi zbylými surovinami. Zalijeme asi 1 dcl šťávy z máčení rajčat (pokud
bude příliš hustá, můžeme dát i více) a rozmixujeme na jemnou
pomazánku.
Můj
tip:
Na talíři můžeme polít olejem,
posypat mletou paprikou, opraženou slunečnicí, bylinkami nebo nasekanými
sušenými rajčátky.
Hm tak tohle vypadá moooc dobře :)
OdpovědětVymazatSuper inšpirácia, chýba mi len slnečnica, ale hneď zajtra to poriešim a vyskúšam!
OdpovědětVymazat