Datlový koláč
s pomerančem
a mandlemi
Nevšední koláč zcela bez cukru na listovém těstě.
8porcí
doba
přípravy 60 minut
Co
budeme potřebovat:
Plát listového těsta
Nízkou kulatou formu na koláče
Náplň:
300g sušených datlí
3ks Bio pomerančů
250ml vody
1čl skořice
datlový sirup (není nutný)
50g mandle plátky
Návod:
1. Datle vložíme do nádoby od mixeru, zalijeme vodou a
necháme namočené asi 15minut.
2. Těsto vyválíme na tenčí plát, kterým překryjeme formu a
přečnívající zbytky odkrojíme. Formu s těstem vložíme do lednice a ponecháme až
do doby, kdy bude připravena náplň.
3. K datlím přidáme skořici, a vše důkladně rozmixujeme (dáme
pozor na pecky v datlích, mohou se vyskytnout i v balení bez pecek). Směs
nalijeme do formy, na povrch dáme plátky oloupaných pomerančů, můžeme mírně
posypat hnědým cukrem.
4. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170° asi 25 minut.
Vyjmeme z trouby, posypeme datlemi a opět krátce dopečeme, dokud mandle
nezhnědnou. Můžeme podávat přelité sójovou smetanou.
Žádné komentáře:
Okomentovat