Uzená kroupová
polévka
Tradiční vývarová polévka s uzeným tofu
a ječnými kroupami.
Je rychlá a velmi chutná. Výborně zahřeje
v podzimních dnech.
Prostě stará dobrá poctivá polévka.
4 porce
Doba přípravy 30 min.
Budeme potřebovat:
1ks uzeného tofu /cca 150g/
1ks větší cibule
1ks brambor
1ks malé mrkve
100g ječných krup
3pl olivového oleje
1pl polévkové směsi /Wurzl/
1čl drceného kmínu
stroužek česneku
majoránka
petrželka
2l vody
sůl
Návod
1. Všechnu zeleninu pečlivě očistíme a oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a
osmahneme na oleji do růžova. Ke konci přidáme kmín a opět krátce zasmažíme.
Zalijeme vodou.
2. Mrkev, bramboru a tofu nakrájíme na malé kostky, vložíme do polévky,
přidáme polévkovou směs, kroupy a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut,
dokud brambory i kroupy nezměknou.
3. Nakonec přidáme rozetřený česnek se solí a majoránku. Opět dochutíme dle
vlastního uvážení.
4. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou.
Rady a tipy:
Pro zpestření chuti
můžeme použít sójovou omáčku shoyu nebo tamari.
Žádné komentáře:
Okomentovat