Vánoční ovesná panna cotta
s brusinkovou omáčkou
tradiční moučník italského původu
z netradičních surovin. Běžnou smetanovou chuť zde vytváří ovesná smetana
s doplňkem sušeného ovoce, kokosu, mandlí a voňavého koření. Vše výtečně
doplňuje zredukovaná brusinková šťáva s lesním ovocem.
6-8porcí
Doba přípravy 25minut
Budeme
potřebovat
4 ovesné
smetany OATLY
hrst
rozinek
hrst
brusinek
1velký
panák rumu
hrst
strouhaného kokosu
3pl
mandlových lupínků
1 lčl
perníkového koření
2pl
třtinového cukru hnědého
1
vanilkový cukr
2 tyčinka
agar-agaru
1 čl
čerstvého strouhaného zázvoru
1 dcl
brusinkové šťávy BIO Eden
4 lžíce
třtinového cukru hnědého
100 g
mraženého lesního ovoce
6-8formiček
/používám silikonové/
Návod
2.
Rozinky s brusinkami zalijeme rumem a troškou vody, které necháme také asi
hodinu máčet.
3. Zbytek
suchých surovin, vyždímaný agar a ovoce vložíme do hrnce s tlustým dnem,
přidáme smetanu, zázvor a vše přivedeme k varu.
4. Krátce
povaříme, dokud se agar důkladně nerozpustí.
5. Hotovou směs naléváme naběračkou do
připravených formiček, nejdříve dáme do každé směs ovoce a ořechů rovnoměrně na
dno. Potom přidáváme zbytek tekutiny.
6.
Vložíme do lednice a necháme ztuhnout nejméně 2 hodiny.
7. Omáčka:
Na pánev vlijeme brusinkovou šťávu, přidáme cukr a vaříme, dokud důkladně
nezhoustne.
8. Odstavíme
z plotny a přidáme povolené a scezené lesní ovoce
9. Hotovou
panna cottu vyklopíme na talířek a přelijeme vychladlou omáčkou
Přeji dobrou chuť a příjemně strávené
svátky
Žádné komentáře:
Okomentovat