sobota 14. listopadu 2015


Recept, kde nesmí chybět A m a r e t t o !!!

To je dezert italského původu v lehčí, ale především rostlinné variantě. 
Co je na něm jiného? Téměř každá surovina! Vyroben je z tofu krému s banánem, obilné kávy nebo třeba kvalitních celozrnných sušenek

Banánové TOFUMISU


6 skleniček
doba přípravy 30 minut

Budeme potřebovat:
500 g tofu natural
250 ml sójové smetany
1 větší banán
200 g  celozrnných sušenek (Molenaartje)
8 pl likéru Amaretto
3 pl obilné kávy
6 pl hnědého třtinového cukru
Zdobení:
1 pl obilné kávy
70% čokoláda
trochu loupaných nesolených pistácií



       Návod


  1. Do 2 dcl hrnku vsypeme kávu, zalijeme do poloviny vroucí vodou. Přidáme likér, osladíme dle potřeby a necháme trochu zchladnout. Káva musí být dostatečně sladká!
  2. Do mixeru vložíme tofu, smetanu, banán a cukr.  Umixujeme v jemný tofu krém.
  3. Naspod sklenice dáme trochu tofu krému, sušenku a zalijeme 2 pl kávy. Necháme vsáknout. Takto ještě 2x až 3x opakujeme (záleží na velikosti skleniček).
  4. Nahoře končíme tofu krémem, který také polijeme kávou (necháme chvíli vsáknout). Přes jemné sítko posypeme suchou kávou.
  5. Na povrchu nazdobíme strouhanou čokoládou a sekanými pistáciemi.


Můj tip :
Polední dobou jsem si velice oblíbil obilnou kávu produkovanou v polské firmě Grana http://www.grana.pl/ . Má výbornou chuť a některé z nich jsou dokonce bezlepkové. Dostupné ve třech variantách a k zakoupení v prodejná Country Life! Nahraďte sušenky jáhlovými piškoty a celozrnný dezert je na světě!






Žádné komentáře:

Okomentovat