Špenátová polévka
s jáhlami a
muškátem
5 porcí
Doba přípravy 50 minut
Budeme potřebovat:
200g čerstvého listového špenátu
100g jáhel (v syrovém stavu)
2ks brambory
2ks cibule
1čl mletého muškátu
1čl provensálských bylinek
4pl olivového oleje
1pl sójového margarinu
1 stroužek česneku
1čl soli
1čl wurzl
1. Horkou vodou propláchnuté jáhly zalijeme 3 dcl vody. Přivedeme
k varu, ztlumíme žár na polovinu a pozvolna vaříme 10 minut. Během vaření
občas promícháme. Necháme pod pokličkou dojít a občas prohrábneme vidličkou,
aby se neslepily. Před přidáním do
polévky jáhly osolíme.
2. Očištěnou cibuli a brambory nakrájíme na menší kostky. Cibuli osmahneme na
tuku dohněda s bylinkami. Ke konci nasypeme muškát s plátky česneku a
opět krátce zasmahneme. Základ zalijeme 1l vody a vaříme, dokud brambory
nezměknou.
3. Nakonec přidáme špenát a provaříme opět 5 minut. Polévku rozmixujeme ručním
mixerem, některé brambory můžeme nechat v celku.
Rady a tipy:
Polévku můžeme zjemnit rostlinnou smetanou nebo posypat hoblinkami
parmazánu.
více polévek zde: FB- polévky
více polévek zde: FB- polévky
Špenát miluju, ale musím říct, že polévku jsem snad ještě nikdy nedělala. Budu muset vyzkoušet. Jinak krásné fotky :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětVymazatšpenátová polévka je moc dobrá, doporučuji vyzkoušet. Díky za pochvalu.....
OdpovědětVymazat