Kokosový
chia pudink
s mango
topingem
Překvapivě dobrý a zdravý pudink se
semínky CHIA s exotickým nádechem.
4 porce
Doba přípravy 40 minut
Budeme potřebovat
50g strouhaného kokosu
600ml rýžového nápoje
3pl agávového sirupu
60g CHIA semínek
3čl vloček agar-agar
1dcl vody
1 zralé mango
Návod:
1. Agar namočíme do vody a necháme v hrnci
stranou.
2. Rýžový nápoj
vlijeme do mísy, přidáme kokos, semínka CHIA, 3 lžíce sirupu a důkladně
zamícháme metličkou.
3. Pudink občas
zamícháme a necháme bobtnat asi 15 minut.
4. Hotový pudink
nalijeme do připravených sklenic, uložíme do lednice a tam necháme dále bobtnat
asi 30 minut.
5. Mango oloupeme,
zbavíme pecky a rozmixujeme tyčovým mixerem.
6. Agar přivedeme
k varu a vaříme, dokud se vločky nerozvaří. Poté vlijeme do misky s mangem.
Dle potřeby dosladíme sirupem a promícháme.
7. Na ztuhlý pudink
nalijeme mango toping a opět uložíme do lednice, kde jej necháme patřičně
vychladit.
Rady a tipy:
Rýžový nápoj můžeme nahradit kokosovým mlékem, vytvoří se
tak smetanovější chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat