čtvrtek 19. února 2015


Toto je pro mě perla mezi luštěninovými polévkami, mírně pikantní chuť hrachovky doplněné drcenými rajčaty a na zjemnění výtečné kokosové mléko.


Indická hrachová polévka
s kokosem


5 porcí
doba přípravy 45 minut

Budeme potřebovat:
300 g žlutého hrachu
2 cibule
2 malé brambory
1 mrkev
4 pl olivového oleje
400 g drcených rajčat (1 plechovka)
1 pl strouhaného zázvoru
1 pl kari koření
2 pl strouhaného kokosu
1 čl wurzl (polévkové koření)
1 čl mořské soli
1-2 dcl kokosového mléka
1 limetka
malý svazek koriandru

Návod:
1.     Cibuli nakrájíme na hrubší kostky a vložíme do hrnce s rozpáleným olejem. Osmažíme do růžova, přidáme zázvor, kari a krátce zasmahneme. Zalijeme 2 l vody, přidáme na kostky nakrájený brambor a mrkev, hrách, kokos, wurzl a přivedeme k varu. Ztlumíme a vaříme, dokud nezačne hrách a brambory měknout.
2.     Dále přidáme rajčata, zastříkneme limetkou a opět krátce povaříme. Dle potřeby dosolíme, pokud se nám polévka zdá kyselejší, přidáme trochu cukru (každá rajčata jsou jinak kyselá).
3.     Nakonec zjemníme kokosovým mlékem a vsypeme 2 hrstky nasekaného koriandru.







Žádné komentáře:

Okomentovat