Pečený lilkový salát s pažitkou a
kapií
Vítečný štavnatý salát pro velké labužníky.
Budeme
pořebovat:
·
1ks
větší lilek
·
1ks
žlutá kapie
·
Olivový
olej
·
Pažitka
·
Drcené
bylinky/tymián, rozmarýn/
·
Čenek
·
Sůl
Návod
Lilek opereme a nakrájíme na větší kostky které posypeme solí, bylinkami, česnekem a zalejeme
olejem. Pečeme v troubě do změknutí.
Po ůplném vychladnutí posypeme pažitkou a důkladně vše promícháme.
Na talíři posypeme na jemno nakrájenou žlutou kapií.
lilek
(baklažán)
Pochází z Balkánu, kde je velice dobrý klimat pro pěstování této surovin,
která vyžaduje velice teplé počasí. Je v
hodný při problémech se zažíváním a obsahuje především vitamín A. Snižuje
hladinu cholesterolu v krvi a podporuje funkci jater.
Rypy
a rady:
Do salátu lze přidat další zeleninu jako jsou třeba cherry rajčátka nebo čerstvá okurka Pro pestrost a
zvýšení nutriční hodnoty bych doporučil posypat balkánským sýrem nebo kozím
žervé.
Žádné komentáře:
Okomentovat