Sladkokyselá chuť polévky z kysaného zelí
s opečným párkem, paprikou a dušenými brambory vytváří skvělou pochoutku pro nevšední den v jakékoliv roční době.
Budeme pořebovat:
1ks
větší cibule
2ks
větší brambory
sáček
kysaného zelí
1pl
papriky sladké
1dl
sójové smetany
2-3
sojové párky
50g
kukuřičného škrobu
2dcl
rostlinného oleje
2pl
wurzl
1čl
kmínu
2-3pl
cukru
1l
vody
Kysané zelí
Díky
vysokému obsahu vitamínu C preventivně působí proti různým virozám. Nejen v
čerstvých salátech, ale i v teplých pokrmech vytváří nakyslou harmonii. Dále obsahuje
kyselinu mléčnou, vitamin K a B a minerály draslík, hořčík a fluor .Podporuje
krvetvorbu a zvyšuje obranyschopnost organismu.
Návod
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky a osmahneme do růžova. Přidáme
papriku a zprudka osmahneme na středním ohni 15
sec.
Zalejeme vodou s kořením, přidáme oloupanou nakrájenou bramboru, přivedem k
varu a vaříme dokud brambory téměř nezměknou. Dále přidáme nakrájené kysané
zelí, cukr a opět krátce povaříme,Sójové párky nakrájíme na kolečka a osmahneme
zprudka na pánvi spolu s olejem do hněda. Vše přidáme do polévky a mírně
zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným vevležné vodě. Nakonec dle libosti
opět dochutíme solí nebo cukrem.Před podáváním zjemníme smetanou.
Tipy a rady:
Pro
ostřejší chuť pokrmu můžeme použít pikantní papriku .Lepší, smetanovou chuť
získáme, nahradíme-li vodu sojovým mlékem. Polévku lze také nechat bez
zahuštění ve stylu vývaru.
Žádné komentáře:
Okomentovat