Cizrnové
lasagne se sójovým jogurtem
Určitě jste již ochutnali masové či
zeleninové lasagne
mnoha druhů, ať už s bešamelem nebo s velice
těžkou
sýrovou omáčkou. Moje forma tohoto populárního pokrmu
je velice vydatná, ale na druhou stranu s použitím
sójového jogurtu, rajčat, zeleniny a
bylinek.
Budeme potřebovat:
400g cizrny
2ks červené cibule
1ks cukety
1ks červené papriky
1ks žluté papriky
800g drcených rajčat
2pl čerstvých bylin (oregano, bazalka, tymián)
1-2pl polévkového koření
1balení pšeničných
lasagní
3 stroužky česneku na
plátky
400g sójového jogurtu
1čl muškátového květu
mletého
2pl čerstvé petrželky
5pl olivového oleje
1l vody
cukr
sůl
2. Cuketu a papriky nakrájíme na menší kostky, zalijeme částí oleje, posypeme
tymiánem a pečeme v troubě na 170° 15 minut. Vyjmeme a necháme
vychladnout.
3. Cibuli nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a
zprudka osmahneme. Přidáme česnek a opět krátce osmažíme. Zalijeme vodou,
přidáme rajčata, koření, bylinky a krátce povaříme.
4. Přidáme uvařenou cizrnu a mírně rozmixujeme tak, aby část cizrny zůstala
v celku. Ke konci přidáme upečenou zeleninu, promícháme a dochutíme solí
nebo cukrem. Omáčka by měla být poměrně řídká.
5. Malou vrstvu omáčky nalijeme na dno pečícího plechu (20x30) a poklademe
lasagnemi. Tento proces 3x opakujeme tak, aby na povrchu byla omáčka.
6. Jogurt dáme do větší mísy, přidáme, sůl, muškát, petrželku a důkladně
promícháme. Zalijeme povrch lasagní a pečeme na 165° asi 40 minut, dokud povrch
nezhnědne. Před servírováním necháme chvíli dojít stranou.
Žádné komentáře:
Okomentovat