čtvrtek 25. dubna 2013


Dýňový salát s čerstvým špenátem
čočkou a brusinkami

Výborný salát, který by vynaložil za hlavní chod chutného oběda. Dodá spoustu vitamínu a energie po zbytek pracovního dne.


4porce
doba přípravy 40minut
Doba přípravy 40minut

Budeme potřebovat:
300g zelená čočky
500g dýně Hokaido
350g čerstvého špenátu
2 hrstky namočených brusinek
špetka muškátového květu
2pl sezamu
olivový oleje
tymián
citrón
sůl

Návod:
1. Čočku vaříme do měkka od varu asi 30minut.
2. Dýni nakrájíme na větší kostky, zalijeme částí olivového oleje, posypeme tymiánem a upečeme v troubě na 170° do polo měkka asi 15minut. Ke konci pečení přidáme sezam a promícháme. Vše necháme důkladně vychladnout.
3. Čerstvý špenát důkladně propereme a nasekáme na větší kousky. Přidáme zbytek surovin, osolíme, zakápneme olejem a citronem. Vše důkladně promícháme a můžeme servírovat. Na talíři opět můžeme posypat sezamem.

Žádné komentáře:

Okomentovat