Dýňový salát s čerstvým špenátem
čočkou a brusinkami
Výborný salát, který by vynaložil za hlavní chod chutného oběda. Dodá spoustu vitamínu a energie po zbytek pracovního dne.
4porce
doba přípravy 40minut
doba přípravy 40minut
Doba přípravy 40minut
Budeme potřebovat:
300g zelená čočky
500g dýně Hokaido
350g čerstvého špenátu
2 hrstky namočených brusinek
špetka muškátového květu
2pl sezamu
olivový oleje
tymián
citrón
sůl
Návod:
1. Čočku vaříme do
měkka od varu asi 30minut.
2. Dýni nakrájíme na
větší kostky, zalijeme částí olivového oleje, posypeme tymiánem a upečeme
v troubě na 170° do polo měkka asi 15minut. Ke konci pečení přidáme sezam
a promícháme. Vše necháme důkladně vychladnout.
3. Čerstvý špenát
důkladně propereme a nasekáme na větší kousky. Přidáme zbytek surovin, osolíme,
zakápneme olejem a citronem. Vše důkladně promícháme a můžeme servírovat. Na
talíři opět můžeme posypat sezamem.
Žádné komentáře:
Okomentovat