Šťavnaté
marokánky
větší varianta oblíbeného vánočního cukroví,
které může posloužit ke kávě nebo čaji.V naší restauraci
se po nich vždy zapráší, už jen proto, že jsou bezlepkové.
Doba přípravy
50min.
Bešamel:
500 ml sójový
nápoj
110g kukuřičná
mouka hladká
80g rostlinný
margarin Provamel
120 g ovocný
cukr
Do větší mísy dáme:
100 g dýňových
semínek
100 g rozinek
100g sušených
brusinek
50g lněné
semínko
100g kokos strouhaný
Čokoládová poleva
80g čokolády na
vaření
20g palmového tuku
Návod:
1. Nápoj spolu s margarinem a cukrem
přivedeme k varu, do kterého za neustálého míchání metličkou přidáváme
mouku. Jakmile bešamel téměř ztuhne, odstavíme z plotny a ještě chvíli mícháme.
2. Vlijeme do mísy se zbytkem surovin a
důkladně promícháme.
3. Menší naběračkou namočenou v hrnku
s vlažnou vodou nabíráme porce cca70g. Namočenými prsty vytvarujeme
marokánky o průměru 10cm.
4. pečeme v troubě na 170°C 12min na
pečícím papíře do zhnědnutí. Necháme vychladnout a otočíme spodní stranou
nahoru.
5. Polevu rozpustíme ve vodní lázni a lžičkou
potíráme každou marokánku.
Rady a tipy:
Suché suroviny můžeme
libovolně nahradit za slunečnici, mandle či ořechy.
Žádné komentáře:
Okomentovat