úterý 4. listopadu 2014



…vždy když zkouším něco bezlepkového a bez cukru, čekám s obavou, co z toho vyleze.

Tentokrát se to kupodivu povedlo a koláč chutná skvěle!

_______________________________________________________________________________________

Karobový koláč s tofu tvarohem a hruškami


8 porcí
doba přípravy 50 minut

Těsto
160 g pohankové mouky
80 g kukuřičné hladké mouky
1 vrchovatá pl kukuřičného škrobu
200 ml sójového nápoje
150 g javorového sirupu
2 pl karobového prášku
30 g rozinek, nejlépe namočených
12 pl olivového oleje
1 hruška
kůra z jednoho bio pomeranče
1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů
2 pl lnu + 8 pl vody
1 čl jedlé sody
špetka soli
1 čl skořice
tuk a mouka
/na vymazání a vysypání formy/

Tofu tvaroh
180 g tofu
4 pl sójového nápoje
1 pl ovocného cukru
1 čl kukuřičného škrobu


Návod
1.     Len namočíme v misce do vody a necháme 15 minut nabobtnat do konzistence šlemu.
2.     Do větší mísy dáme všechny suché suroviny a promícháme.
3.     Do druhé menší misky dáme všechny tekuté suroviny, včetně nastrouhané kůry a rozinek. Přidáme len i s vodou a důkladně celé rozkvedláme metličkou. Tuto směs vlijeme do větší mísy s moukou a vše důkladně promícháme. Těsto vlijeme do vymaštěné a vysypané formy.
4.     Suroviny na tofu tvaroh vložíme do mixeru a umixujeme do jemného krému. Plnou lžící klademe krém libovolně na povrch těsta s rozestupy; místa, kde není tvaroh, posypeme na kostky nakrájenou hruškou.

5.     Pečeme v předem na 170º vyhřáté troubě 25 – 30 minut. Ke konci zkusíme párátkem, jestli je koláč suchý.




Žádné komentáře:

Okomentovat