Opět
osvědčený a velice oblíbený český recept smetanové omáčky na špaldové jíšce
s uzeným tofu a celozrnnými těstovinami...
Smetanová křenovka s tofu a těstovinou
4-5 porcí
doba přípravy 40 minut
2 menší cibule
2 pl margarinu provamel
3 pl olivového oleje
3 pl špaldové celozrnné
mouky
500 ml sójového mléka
2 dcl sójové smetany
1 pl zeleninového bujonu
3 pl čerstvě
nastrouhaného křenu
2 balíčky uzeného tofu
pohankovo-špaldová
vřetena (může být knedlík)
mořská sůl / sójová
omáčka
petrželka
Návod:
1.
Cibuli
nakrájíme na jemno, vložíme na rozehřátý tuk a orestujeme do růžova. Přisypeme
mouku a restujeme další 2 minuty.
2.
Zalijeme
mlékem, přidáme bujon, přivedeme k varu a za stálého míchání provaříme asi
10 minut. Dle potřeby opět dohustíme (smetanou omáčka trochu zřídne).
3.
Odstavíme,
přidáme křen, dle potřeby dochutíme solí nebo omáčkou a zjemníme smetanou.
4.
Těstoviny
vložíme do vroucí osolené vody, vaříme 5 minut, necháme dojít pod pokličkou 5-7
minut. Scedíme, omastíme olivovým olejem a vmícháme nasekanou petrželku.
5.
Tofu
nakrájíme na medailonky a osmahneme na oleji na pánvi.
Žádné komentáře:
Okomentovat