Relativně rychlé a
zajímavé jídlo
z pšeničného
,,masa´´ Robi na dijonský způsob.
Robi ve smetanové
hořčičné omáčce s fazolkami
4 porce
Doba přípravy 45 minut
Budeme potřebovat:
1 balení Robi plátků
2 menší cibule
1 menší mrkev
250 g mražených zelených fazolek
3 pl hrubozrnné hořčice /může být kremžská/
4-5 pl olivového oleje
1 pl polévkové směsi
1 čl tymiánu
3 pl sójové omáčky
1 pl hnědého třtinového cukru
celozrnná mouka na dohuštění /může být obyčejná/
sójová smetana
petrželka
Návod:
1.
Cibuli
nakrájíme na měsíčky, vložíme do rozpáleného oleje a orestujeme do hněda. Dále
přidáme tymián, hořčici a opět krátce orestujeme. Zalijeme 1 l vody, přidáme
polévkovou směs, na kolečka nakrájenou mrkev, přivedeme k varu a vaříme,
dokud mrkev nezměkne.
2.
Přidáme
na nudličky nakrájené robi, opět přivedeme k varu a dohustíme 1-2 pl mouky
rozmíchané v 2 dcl vlažné vody. Krátce povaříme, do omáčky přidáme fazolky
a odstavíme z plotny.
3.
Dochutíme
sójovou omáčkou, cukrem a zjemníme asi 1 dcl smetany (omáčka by měla mít
sladkokyselou chuť). Důkladně promícháme a necháme pod pokličkou asi 10 minut
změknout fazolky. Před podáváním vmícháme nasekanou petrželku. Dle potřeby
můžeme zlehka naředit vodou, robi docela dost saje vodu.
Tipy:
- Pokud nemáme hrubozrnnou hořčici, použijeme
běžnou kremžskou. Jestli máme doma hořčičné semínko (které se používá při
zavařování okurek), přidáme ho do základu s hořčicí.
- Na tento recept běžně používám starodávnou
hořčici značky Emile Noel
nebo
hrubozrrnou hořčici s fruktózou od firmy Natural z Jihlavy.
- V sezóně doporučuji použít fazolky
čerstvé, jen je v omáčce krátce povaříme.
- Do omáčky můžeme přidat také kyselé okurky
nakrájené na kostičky.
- Servírujeme s vařeným bramborem nebo
hnědou rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat