sobota 14. března 2015


Řasa wakame v kombinaci s okurkou, paprikami a sezamem v orientálním salátku.

Japonský okurkový salát
s mořskou řasou


4 porce
doba přípravy 25 minut

Budeme potřebovat:
1 okurka
1 malá červená paprika
1 malá žlutá paprika
2 srstky řasy wakame Algamar
4 pl sójové omáčky tamari
sezamový olej /nemusí být/
sezam /druh dle dostupnosti/
1 čl perníkového koření

Návod:
1.     Řasy dáme do misky, propláchneme a zalijeme vroucí vodou. Necháme 15-20 minut luhovat dokud nezměknou. Následně vodu slijeme a necháme v lednici vychladit.
2.     Okurky nakrájíme na tenká kolečka, papriku na proužky a vložíme do větší misky.
3.     Zastříkneme olejem, přidáme koření, nasekané řasy, sójovou omáčku, sezam a promícháme.
4.     Salát je nejlepší nechat nějakou dobu ležet v lednici, aby se důkladně spojily všechny chutě.


Salát můžeme obohatit libovolným druhem ředkve. Do salátu můžeme také přidat trochu křenu, chilli nebo zastříknout limetou.






Žádné komentáře:

Okomentovat