Řasa wakame
v kombinaci s okurkou, paprikami a sezamem v orientálním
salátku.
Japonský okurkový
salát
s mořskou řasou
4 porce
doba přípravy 25 minut
Budeme potřebovat:
1 okurka
1 malá červená paprika
1 malá žlutá paprika
2 srstky řasy wakame Algamar
4 pl sójové omáčky tamari
sezamový olej /nemusí být/
sezam /druh dle dostupnosti/
1 čl perníkového koření
Návod:
1.
Řasy
dáme do misky, propláchneme a zalijeme vroucí vodou. Necháme 15-20 minut
luhovat dokud nezměknou. Následně vodu slijeme a necháme v lednici vychladit.
2.
Okurky
nakrájíme na tenká kolečka, papriku na proužky a vložíme do větší misky.
3.
Zastříkneme
olejem, přidáme koření, nasekané řasy, sójovou omáčku, sezam a promícháme.
4.
Salát
je nejlepší nechat nějakou dobu ležet v lednici, aby se důkladně spojily všechny
chutě.
Salát můžeme obohatit libovolným druhem
ředkve. Do salátu můžeme také přidat trochu křenu, chilli nebo zastříknout
limetou.
Žádné komentáře:
Okomentovat