Mungo
fazole není až tak známá luštěnina, i proto jsem si ji vybral do tohoto
receptu, kde se skvěle doplňuje s kapustou.
Zelená mungo polévka s kapustou
5 porcí
doba přípravy 45 minut
Budeme
potřebovat:
250 g fazole mungo
2 cibule
2 lodyhy řapíkatého celeru
1 cuketa
200g kapusty (zelené
listy nejlépe)
1 pl wurzl
1 pl provensálských bylinek
1 pl kari
2 stroužky česneku
majoránka
olivový olej
mořská sůl
Návod:
1.
Nakrájenou
cibuli zpěníme na oleji do růžova, přidáme karí s rozetřeným česnekem a
bylinkami a opět krátce osmahneme.
2.
Zalijeme
2 litry vody, vsypeme mungo, nakrájený řapíkatý celer a vaříme, dokud fazole
nezačne měknout (postupně budeme muset dolévat vodu, hodně se vyvaří, na konci
to bude dohromady asi 3 litry).
3.
Vložíme
nakrájenou cuketu a povaříme další 2 minuty. Polévku rozmixujeme, nemusíme
úplně, nějaké kousky tam zůstat mohou. Vložíme na kostky nakrájenou kapustu a
podusíme 5-7 minut.
4.
Dochutíme
solí, vsypeme majoránku a zamícháme.
Žádné komentáře:
Okomentovat