středa 7. října 2015


Jakmile ochutnáte, tak si tento pokrm zamilujete.
Velmi snadno si ho umím představit jako sezonní předkrm luxusní veganské restaurace :-)

Pečené fíky
plněné tofu žervé s ořechy


20 malých půlek fíku
doba přípravy 45 minut

Budeme potřebovat:
70 g tofu natural
300 g vlašských ořechů
1 dcl sójové smetany
3 pl olivového oleje
1pl citrónové šťávy
1 pl sušeného oregana
3 pl lahůdkového droždí
1 čl mořské soli
10ks čerstvých fíků
javorový sirup

Návod:
1.     Ořechy vložíme do mixéru a umeleme na hrubší kousky. Vyjmeme a zatím uložíme stranou.
2.     Do mixeru vložíme zbytek ingrediencí kromě fíků a umixujeme na jemné žervé. Vsypeme většinu ořechů, část si necháme na posypání.
3.     Fíky rozřízneme na půl a část vnitřku vydloubneme lžičkou. Odstraněné vnitřky fíků pak můžeme použít do náplně.
4.     Fíky naplníme tofu sýrem, posypeme nasekanými ořechy a pečeme v troubě předem vyhřáté na 175 °C cca 10-12 minut (dokud nezačnou ořechy hnědnout).

5.     Na talíři zakápneme javorovým sirupem.



Můj tip :
Směs, kterou jsme plnili fíky, můžeme použít jako pomazánku.
Navrch by se hodily pečené papriky. A vydatný sandwich je na světě.





Žádné komentáře:

Okomentovat