Jakmile ochutnáte, tak si tento pokrm zamilujete.
Velmi snadno si ho umím představit jako sezonní předkrm luxusní veganské
restaurace :-)
Pečené fíky
plněné tofu žervé
s ořechy
20 malých půlek fíku
doba přípravy 45 minut
Budeme potřebovat:
70 g tofu natural
300 g vlašských ořechů
1 dcl sójové smetany
3 pl olivového oleje
1pl citrónové šťávy
1 pl sušeného oregana
3 pl lahůdkového droždí
1 čl mořské soli
10ks čerstvých fíků
javorový sirup
Návod:
1.
Ořechy
vložíme do mixéru a umeleme na hrubší kousky. Vyjmeme a zatím uložíme stranou.
2.
Do
mixeru vložíme zbytek ingrediencí kromě fíků a umixujeme na jemné žervé.
Vsypeme většinu ořechů, část si necháme na posypání.
3.
Fíky
rozřízneme na půl a část vnitřku vydloubneme lžičkou. Odstraněné vnitřky fíků
pak můžeme použít do náplně.
4.
Fíky
naplníme tofu sýrem, posypeme nasekanými ořechy a pečeme v troubě předem vyhřáté na 175 °C cca 10-12 minut (dokud
nezačnou ořechy hnědnout).
5.
Na talíři zakápneme
javorovým sirupem.
Můj tip :
Směs, kterou jsme
plnili fíky, můžeme použít jako pomazánku.
Navrch by se
hodily pečené papriky. A vydatný sandwich je na světě.
Žádné komentáře:
Okomentovat