pondělí 12. října 2015


Navštívil jsem Japonskou prodejnu v Dejvicích a zaujali mě zde pšeničné nudle Udon. Oprášil jsem osvědčený recept naší restaurace, který jde vždy na dračku.

Nudle Udon
s hlívou ústřičnou a rajčaty


4 porce
doba přípravy 50 minut

Budeme potřebovat:
250 g nudlí Udon
400 g očištěné hlívy ústřičné /zbavené stonku/
1 větší cibule
2 lodyhy řapíkatého celeru
70 g sušených rajčat
250 g drcených rajčat
5 pl sójové omáčky Tamari
1 chilli paprička
3 stroužky česneku
½ čl perníkového koření
1 pl hnědého cukru
4 lžíce sezamového oleje /muže být jiný/

sezam / jarní cibulka



Návod:
1.     Nudle vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 12 minut. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Sušená rajčata dáme do sklenice a zalijeme 2 dcl horké vody.
2.     Ve větší pánvi (nejlépe wok) rozpálíme olej, vložíme nahrubo nakrájenou cibulku, kterou krátce zasmahneme. Přidáme nahrubo nakrájený celer a opět zasmahneme do hněda.
3.     Přisypeme najemno nakrájenou chilli papričku, plátky česneku a hlívu. Po několika minutách restování přidáme koření.
4.     Zalijeme vodou ze sušených rajčátek, sójovou omáčkou, přidáme na kousky nakrájená sušená rajčata, cukr a krátce povaříme. Nakonec vlijeme rajčata, která také pár minut podusíme.
5.     Nakonec vmícháme nudle, a jarní cibulku.
6.     Na talíři můžeme opět posypat cibulkou nebo sezamem.
  








Žádné komentáře:

Okomentovat